Sussis Bakverkstad

Nagu/Nauvo

Sussis Bakverkstad

Nagu/Nauvo

Vilka smaker passar ihop?

Alla smaker passar i en tårta, det är bara fantasin som sätter gränser! Men såklart finns det mer och mindre lyckade kombinationer. Jag brukar alltid ha minst en mousse i tårtan, det går att laga mousse av nästan vad som helst! En mousse baseras på vispad grädde och smaken man vill ha, t.ex. bär, frukt, choklad, vanilj, kola eller godis. Jag kombinerar gärna med en annan konsistens i den andra fyllningen som, t.ex. kräm, sylt, mos eller en curd.

Populära fyllningar:

jordgubbsmousse och vaniljmousse eller citronmousse

mangomousse, hallon och vaniljkräm

salt kolamousse, äppelmos och vaniljkräm

vaniljmousse och blåbärspuré

hallonmousse och chokladkräm

vaniljmousse och chokladkräm

lingonmousse och kinuskisås

rabarberkompott och vaniljmousse eller jordgubbsmousse

Nedan är en utmärkt länk med info om vilka smaker som gifter sig i tårtan! Därifrån brukar jag själv hämta inspiration om fantasin tryter. 

Vilka tårtfyllningar passar ihop? www.tantfondant.se

Täydelliset makuparit?

Kaikki maut sopivat kakkuun, mutta tietenkin löytyy enemmän ja vähemmän suositut yhdistelmät. Laitan mielelläni ainakin yhden moussen täytteenä - mousse voidaan valmistaa mistä tahansa! Mousse koostuu kermavaahdosta ja esim. marjoista, hedelmistä, suklaasta tai vaniljasta. Toinen täyte saa olla eri koostumus, kuten hillo, sose, kreemi tai curd.

Suositut täytteet:

mansikkamousse ja vaniljamousse tai sitruunanmousse

mangomousse, vadelma ja vaniljakreemi

suolainen kolamousse, omenasose ja vaniljakreemi/-vaahto

vaniljamousse ja mustikkasose

vadelmamousse ja suklaavaahto

vaniljamousse ja suklaavaahto

puolukkamousse ja kolakastike

rabarperikompotti ja vaniljamousse tai mansikkamousse

(Yllä on linkki ruotsinkieliselle sivulle, mitkä maut sopivat yhteen. Siitä haen itse inspiraatiota ja ideoita jos oma mielikuvitus ei riitä.)